Vestby Sjakklubb er stiftet

TROMMEVIRVEL! Sjakken har kommet til Vestby! Den 24. mars 2023 gikk en gruppe, som også ble valgt inn i første styre, foresatte med barn i Vestby Kommune sammen for å stifte Vestby Sjakklubb. Klubben består av en sjakklubb underlagt Norges Sjakkforund og er åpen for alle. Den andre delen er Vestby Sjakklubb USK, som er et lokallag tilknyttet Ungdommens Sjakkforbund og skal være et tilbud til barn og unge med tilhørighet til nærmiljøet. Vedtekter for klubbene ble vedtatt på stiftelsesmøtet og formålet lyder slik:

Klubbens formål er å fremme sjakk for alle med tilhørighet til Vestby kommune, herunder tilby vennskapelig og sosialt samvær og være et samlingspunkt for klubbens medlemmer.

Klubben skal være et sosialt og inkluderende tilbud for alle som har lyst til å spille sjakk. Vi har vært så heldige å få benytte oss av det nye biblioteket i Vestby Kulturkvartal som står ferdig 1. september 2023.  Sjakk er en gøyal aktivitet som bidrar til å utvikle kognitive egenskaper. I tillegg er det internasjonal aktivitet som regelmessig utøves av over 800.000.000 mennesker over hele verden. Spillet og reglene er de samme. Dette gjør at man kan delta på klubbens spillkvelder uavhengig av kjønn, alder eller bakgrunn.  Nettsiden er under stadig utvikling, og nytt innhold blir lagt til fortløpende. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har noen spørsmål, tips eller ris/ros. Vi gleder oss til å sette i gang med å spre sjakkglede i Vestby.