Pallplasser i Kretsmesterskapet

Lag fra Vestby og Bjørlien skole med fin pallplass i kretsmesterskapet for skolelag i Akershus.

Laget fra Vestby overasket nok mange når det lørdag 21. oktober spilte seg opp til en solid 2. plass i kretsmesterskapet i Akershus for skolelag. Turneringen ble arrangert ved Hauger Skole i Bærum og det var Jong Skole som gikk av sted med en knepen seier, a poeng med Vestby, men med litt bedre kvalitetsberegning.

Dette var første lagturnering for Vestby Sjakklubb, og alle er utrolig stolte over den fantastiske innsatsen til laget.

Laget bestod av:
Jonathan Christensen (f.2011), Vestby Skole (lagkaptein)
Sverre Killi (f.2015), Vestby Skole
Gabriel Tind Flesche (f.2011), Bjørlien Skole
Yonathan Yohannes (f.2011), Bjørlien Skole.

Gabriel og Yonathan spilte sin første turnering noen sinne, og begge ble tildelt ekstra pokal for beste poengplukker på bord 3 og 4. Utrolig gøy, og veldig lovende for vestbysjakken fremover. Gratulerer til alle på laget! 

Søndag var det duket for individuelle prestasjoner og Vestby stilte med 5 spillere i 5 forskjellige klasser. Best plassert ble Peder M. Aamodt (f.2007) som tok andre plass i den eldste gruppen. Peder er også elev ved sjakklinja ved NTG og han er hjelpetrener på spillekveldene til Vestby på onsdager. 

De øvrige spillerne fra Vestby kom på 7. 8. og to ganger 9. plass i sine respektive grupper. Alt i alt et flott mesterskap for Vestby Sjakklubb.

Spørsmål rundt KM kan rettes til leder i Vestby Sjakklubb:
Tore Bahrfod, styreleder
405 30 867, sjakk@vestbysjakk.no

Resultater:

Omtale i Vestby Avis:

VestbyAvis_KM

Faksimile fra Vestby Avis, 23.10.2023

Voksensjakk:

Det var ikke bare barn og ungdom som deltok i helgens kretsmesterskap. Unge og lovende Markus Slettmoen (født 1997) gjestet Østfoldmesterskapet i hurtigsjakk som ble avholdt i Fredrikstad på søndag. Når man gjester en annen sjakkrets (Vestby tilhører Oslo & Omegn Sjakkrets i voksensjakken) så kan man ikke bli kretsmester, men man får lov til å delta. Markus gjorde en svært solid turnering og endte på 4. plass med 6,5 poeng av 9 mulige. Det deltok 38 i turneringen og Markus gjorde et solid hopp på 38,8 poeng pluss i FIDE-ratingen. Resultater fra Østfoldmesterskapet finner du her: TurneringsService.