NM for barn & ungdom 2023

Nok en fin pallplass til vestbysjakken. Peder Marcus Aamodt (16) tok hjem sølvet i klassen for ungdom født mellom 2007 og 2008 under norgesmesterskapet for barn og ungdom i sjakk som ble arrangert i Skien i helgen. Peder fikk remis i siste parti og endte til slutt på solide 5,5 av 7 mulige poeng. Det holdt til sølv. Gullet gikk til Sergey Eliseev fra OSSU. Peder tok et solid sprang på FIDE-ratingen under NM og gikk 26,8 poeng pluss på de 2069 han hadde fra før i langsjakk. 

Vestby Sjakklubb stilte friskt med 4 spillere som alle fikk fine resultater. I klassen for ungdom født mellom 2009 og 2010 fikk debutant Daniel Arvola inn tre remis og to seire og endte til slutt opp på 3,5 poeng av 7.

I klassen for barn født i 2013 fikk Storm Killi poeng i hele 7 av 9 partier. Til slutt endte det opp med 5 remis, 2 seire og 2 tap. I klassen for mikroputter (født 2014 og senere) møtte lillebror Sverre veldig sterk motstand og fikk inn 4 av 9 mulige poeng.

I en sideturnering for nybegynnere som ble arrangert lørdag deltok Ada og Nora fra Vestby og jentene fikk fine plasseringer. Det deltok en del eldre barn i turneringen og motstanden var tøff.

Alt i alt er Vestby Sjakklubb utrolig fornøyd med innsatsen, og resultatene viser klubben er på riktig vei. Vi gleder oss til å se hva 2024 bringer for sjakken i Vestby.

Link til resultater:

Peder M. Aamodt (16) tok sølv for Vestby USK i NM.   Foto: Mona Larsen

Omtale i Vestby Avis:

Faksimile fra omtale i Vestby Avis.