Julehilsen fra Vestby Sjakklubb

Her kommer en liten julehilsen fra Vestby Sjakklubb.

Det har vært mye medvind i seilene siden vi startet opp Vestby Sjakklubb rett før sommeren. Sommermånedene ble brukt til å søke midler til innkjøp av utstyr, samt planlegge oppstarten av spillekveldene til Vestby Kulturkvartal stod ferdig 01. September. Vestby Kommune så potensialet i tilbudet vårt og innvilget 50.000,- kroner slik at vi fikk kjøpt inn nødvendig utstyr til å starte opp med gratis spillekvelder både for barn og voksne.

For barn og unge:
Første spillekveld var onsdag 06. September og siden den gang har vi hatt et snitt på 33 barn og unge mellom 5 og 15 år til sjakktrening hver onsdag. Over 100 barn har vært innom sjakktilbudet og over 40 av disse har vært jenter. Det er utrolig gøy. I høstferien gjennomførte vi også et gratis introkurs for barn over 4 dager og hadde 16 påmeldte i Kulturkvartalet. Det er intet mindre enn fantastisk. Spillere fra Vestby USK har representert klubben og Vestby på en eksemplarisk måte. I løpet av dette halvåret har vi fått en andreplass i NM, andreplass i kretsmesterskapet individuelt og en solid andreplass i kretsmesterskapet for skolelag. Det skal vi være utrolig stolte av. Barne og ungdomsdelen av klubben teller ved utgangen av året 62 medlemmer. Hvilket er imponerende. Vestby har også arrangert 3 turneringer for barn og unge i Kulturkvartalet med fantastisk oppmøte og innsats fra egne spillere. Under Follo BGP den 2. Desember tok vi hjem hele 5 av 18 pokaler, hvorav 2 var førsteplasser (det spiltes i 6 grupper).

For voksne:
Oppslutningen rundt voksentilbudet har styrket seg gjennom hele høsten og hver uke siden oppstarten har mellom 7 og 15 personer møttes i biblioteket for å spille sjakk. I Oktober begynte vi med en månedlig turnering i lynsjakk som har fått god mottakelse. Det er gratis å delta og man trenger heller ikke være medlem av klubb for å være med å spille. I November gjennomførte vi også et introkurs for voksne med 9 påmeldte. Vestby Kulturkvartal lot oss låne flotte møterom slik at vi kunne arrangere kurs på kveldstid. I 2024 slår vi på stortromma og arrangerer Vestbysjakken 2024. En serie med 12 åpne og gratis turneringer der man kan vinne gavekort. Vi håper dette vil bidra til å styrke oppslutningen om voksensjakken ytterligere. Ekstra gøy blir det også den 26. Mai når vi skal arrangere turneringer i lynsjakk i de beste omgivelser på Son Spa. Dette er en turnering som inngår i den prestisjefylte serien Norges Grand Prix. Voksenklubben teller ved utgangen av året 20 medlemmer og vi tar gjerne i mot flere spillere, både som medlemmer og til å delta på de ukentlige spillekveldene i Kulturkvartalet.

I snitt har det åpne og gratis sjakktilbudet i biblioteket (både voksne og barn) trukket 46 personer hver uke. Vi har skapt bredt engasjement ved brettene og ca. 150 store og små innbyggere i Vestby kommune her vært med å spille sjakk. Det er utrolig gøy. Vi har også arrangert 6 forskjellige turneringer med til sammen 194 deltakere, og vi har fått besøk av spillere fra klubber i Oslo, Sandefjord, Fredrikstad, Gjøvik, Kongsvinger, Hamar, Lørenskog, Bærum og flere andre steder. I løpet av ett halvt år har vi klart å etablere Vestby som en sted det er gøy å spille sjakk. Det er vi utrolig stolte av.

Da gjenstår det egentlig bare å takke alle som har deltatt, støttet eller bidratt til gjøre sjakktilbudet til en suksess. Vi gleder oss masse til 2024, og vi starter opp igjen allerede onsdag 03. Januar. Om du får sjakkabstinenser, så er det VM i lyn og hurtigsjakk på NRK i romjula, eller så kan du heie på Peder, Daniel, Storm og Sverre som skal spille turneringer i Karlstad i romjulen.

God jul og godt nytt år! 

Med hilsen
Tore Bahrfod,
leder Vestby Sjakklubb