10 Gode grunner til å spille sjakk

  1. Sjakk hjelper barn med å utvikle kritisk tenkning og problemløsningsevner. Ved å analysere ulike scenarier og gjøre strategiske grep, kan barna lære å tenke logisk og ta informerte beslutninger.
  2. Sjakk kan forbedre barnas konsentrasjon og fokus. Å spille sjakk krever intens konsentrasjon og evnen til å tenke flere trekk fremover. Dette kan hjelpe barna med å utvikle evnen til å holde fokus på en oppgave over en lengre periode.
  3. Sjakk er en morsom og engasjerende måte for barn å lære på. I motsetning til noen andre aktiviteter som kan føles som et ork, er sjakk et spill som barna kan nyte og ha det gøy med.
  4. Sjakk kan forbedre barnas hukommelse og mentale smidighet. Når de lærer spillereglene og studerer ulike strategier, kan barna utvikle sin evne til å huske og behandle informasjon raskt.
  5. Sjakk kan øke barnas selvtillit. Når barna lærer å spille sjakk og forbedre ferdighetene sine, kan de utvikle en følelse av stolthet og prestasjoner som kan øke selvtilliten deres.
  6. Sjakk kan hjelpe barn å lære å være tålmodige og utholdende. Fordi sjakk er et sakte tempo som kan ta lang tid å spille, kan barna lære viktigheten av tålmodighet og utholdenhet.
  7. Sjakk kan hjelpe barna å lære å være strategiske og planlegge fremover. Ved å tenke flere trekk fremover og forutse motstanderens handlinger, kan barna lære å planlegge og legge strategier effektivt.
  8. Sjakk kan være en sosial aktivitet som hjelper barn å få venner. Mange barn liker å spille sjakk med jevnaldrende, og det kan være en fin måte for dem å samhandle og sosialisere med andre.
  9. Sjakk kan hjelpe barn å lære å være konkurransedyktige på en sunn måte. Mens sjakk er et konkurransespill, er det også et spill med sportsånd og respekt. Barn kan lære å konkurrere med andre på en sunn og respektfull måte.
  10. Sjakk kan være en livslang hobby som barn kan ha glede av i mange år. I motsetning til noen andre aktiviteter som barn kan vokse fra seg, er sjakk et spill som kan nytes av folk i alle aldre. Dette betyr at barn som lærer å spille sjakk kan fortsette å ha glede av spillet i mange år fremover.

 

-Torbjørn Brenden, Ski sjakk

 

OBS OBS! Teksten er lånt fra Ski Sjakk sine nettsider